Merendree

Merendree

Parel van de Oude Kalevalei

Buurtinformatienetwerk zorgt voor onveiligheidsgevoel… ??!!

Zoals u, weledelgestrenge lezer en toevallige internetpassant, al hebt kunnen opmaken uit deze Merendreese blog is dat het reilen en zeilen in en rond Merendree hier op de korrel wordt genomen: een flinke korrel zout weliswaar en met een kritische blik en… er moet ook een beetje kunnen gelachen worden. Een Antwerps satirisch krantje gebruikte ooit de slogan “Wat niet vrolijk kan gezegd worden, is de waarheid niet”. Dat en de spotprentjes waren ongeveer het enige dat ik van dat krantje apprecieerde…

Wat een Merendreese kritische onderneemster maar matig kon smaken, was de binnentuimelende uitnodiging tot het betalen van 20 euro ter ondersteuning van het Nevelse Buurtinformatienetwerk voor zelfstandigen, kortweg BIN-Z. Die 20 euro gold als een kortstondige korting op het normale tarief van 25 euro. Afzender van de brief – Unizo/BINZ – verwijst onder andere naar Mr. Carlos Oosterlynck van de politie LoWaZoNe voor meer informatie. Wat de onderneemster ook prompt deed. Het laconieke antwoord van de politiedienst was dat die mijnheer al een tijdje op pensioen is… Ah bon!? Vermetel als ze is, trekt onze Merendreese onderneemster de stoute internetschoenen aan en surft in ijltempo naar http://www.nevele.be. Buurtinformatienetwerken? Jawel, mevrouw, en het lidgeld bedraagt 7 euro, zie hieronder…

Tiens, vroeg BIN-Z geen 20 euro ? Navraag bij de briefzender resulteert in een kurkdroge opmerking dat de informatie van de Nevelse webstek al 2 jaar oud is… Een mooi gebaar ware geweest dat de briefschrijver de gemeentelijke webtovenaars erop gewezen had dat de bewuste webpagina aan verfrissing toe is. Maar alla, dat verstaan we nog, we vergeten al eens iets in de dagelijkse rattenkoers.

Wat een tikkeltje moeilijker te doorgronden is, is de wiskunde die BIN-Z in Nevele toepast (misschien moeten we er Fernand Neerman bij halen, maar daarover later meer). Sharp Consult BVBA uit Wachtebeke is het bedrijf dat achter het geautomatiseerde systeem van BIN zit ( zie ook http://www.binnet.be ) en het rekent 12 euro per jaar per BIN-lid aan voor de verspreiding van 25 sms’jes. Sms’jes die door de lokale politie worden verspreid om de BIN-leden van naderend onheil en gespuis te verwittigen. Heeft een BIN meer berichten nodig dan rekent het Wachtebeekse bedrijf 15 eurocent per sms aan.

Enig rekenwerk later, kwam ik er achter dat men om en bij de 110 sms’en per jaar kan sturen voor 25 euro ( het normale Nevelse BIN-Z-tarief, die 20 euro was een voorgestelde korting), of zegge en schrijve ongeveer TWEE per week. Dat betekent dat er in Groot-Nevele behoorlijk stevig moet ingebroken worden of dat de criminaliteit er nog weliger dan het onkruid tiert. Moet de verontruste onderneemster zich nu een kalasjnikov of een uitgehongerde  dobermann aanschaffen?

Zoals eerder geschreven: iets met een (dikke) korrel zout nemen is één van de vele slechte kanten van mijn karakter… 😉

Groeten,

Daan Pei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>