Merendree

Merendree

Parel van de Oude Kalevalei

Posts filed under Cultuur

Maurice en de schoolbusfee

Uitgeverij Het Moment uit Merendree bracht op 17 december 2020 het voorleesboekje “Maurice en de schoolbusfee” uit. Op zichzelf zou je denken dat dit niet veel voeten in de aarde heeft: er komen veel voorleesboekjes uit. Echter, maar, doch… dit is niet zomaar een voorleesboekje en dan vooral de manier waarop het tot stand kwam…. (read more)

Boekvoorstelling ‘Judith, de stammoeder van de Graven van Vlaanderen – Het Prille’

Op zondag 4 oktober j.l. werd Katrien Ryserhove’s jongste boek, uitgegeven door “Het Moment”, voorgesteld aan het publiek. Katrien is beter bekend bij het grote publiek als auteur van de boeken over ”De Moorden van Beernem” en als scenariste/producente van de langspeelfilm “Zaak: De Zutter”.  Het mooiste liefdesverhaal De boreling, de eerste van een trilogie,… (read more)

De Frivole Ferre

Zeer beminnelijke lezer en internaut, bijna had ik geschreven “De Mathematica Merendrae” of – in ’t Nederlands – “Over de wiskunde van Merendree”.  Aanleiding van dit stukje was het artikel over de uitvinder van Merendree in het paasnummer van Taptoe. Uitgever Piet De Baets schreef al over het vissen naar aprilwafels (viel 1 april niet… (read more)

Kermis te Merendree

Anno Domini 2012, 25 augustus en kermisweekend te Merendree. Naast de andere welgesmaakte activiteiten georganiseerd door het Merendrese genootschap “Feestendree”, bood  Het Moment BVBA een concert van pianist/crooner Jan Vermersch aan. Het gelegenheidsadres was gebeurtenest “Appel van Verleiding“. De Knesselaarse  fotograaf (kijk ook hier) is niet alleen een visuele creatieveling maar  staat ook zijn mannetje… (read more)