Merendree

Merendree

Parel van de Oude Kalevalei

Maurice en de schoolbusfee

Uitgeverij Het Moment uit Merendree bracht op 17 december 2020 het voorleesboekje “Maurice en de schoolbusfee” uit.

Op zichzelf zou je denken dat dit niet veel voeten in de aarde heeft: er komen veel voorleesboekjes uit. Echter, maar, doch… dit is niet zomaar een voorleesboekje en dan vooral de manier waarop het tot stand kwam.

In september 2020 was het een nieuwsitem in alle kranten te vinden: sommige kinderen met beperkingen en leerlingen uit het BLO zitten soms 5 à 6 uur per dag op de schoolbus. Dat was behoorlijk choquerend voor vele mensen maar gebeurde er iets? Werd er iets aan gedaan? Sommige busbegeleiders/sters deden hun uiterste best om de lange busrit voor deze kinderen minder vervelend te maken.

 

foto: Het Nieuwsblad (FVV) – 16/12/2020

Zo handelden ook Marika Dancet en Nahla Mahdi, beiden busbegeleidsters voor de leerlingen van de Sint-Lievenspoortschool te Gent.

Tijdens een van de dagelijkse ritten (naar o.a. Aalst) stond de schoolbus in de file en één van de kinderen verzuchtte toen:”Kon onze bus maar vliegen”. Van het een kwam het andere en Marika Dancet begon de fantasie van de kinderen aan te wakkeren en de leerlingen bedachten een verhaaltje waarbij de bus dankzij een goede fee naar Egypte kon vliegen en de kinderen aldaar hun achtergebleven opa en oma zouden kunnen bezoeken.

 

 

Zo ontstond “Maurice en de schoolbusfee”. Hoe een dubbeltje rollen kan: het toeval wil dat de andere begeleidster – Nahla Mahdi – een begenadigde illustratrice is en ze toog meteen aan het werk toen ze over het verhaaltje van Marika Dancet hoorde. De schitterende tekeningen sloten perfect aan bij het verhaal en dat vond Katrien Ryserhove van uitgeverij Het Moment ook. In samenspraak met  de Sint-Lievenspoortschool en beide auteurs besliste de uitgeverij om het voorleesboekje uit te geven en …  het resultaat mag gezien worden!

Tekening: Nahla Mahdi

 

Het voorleesboekje kost 15€ en is te verkrijgen in de boekhandel of te bestellen bij de school (e-mail bubao@sintlievenspoort.be) of bij de uitgeverij (zie hier).

Een voorproefje kan je hier lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>