Merendree

Merendree

Parel van de Oude Kalevalei

Mesdames, Messieurs, faites vos jeux…

… Rien ne va plus!

Vermoedelijk is bij u, weledele Merendreese dorpsgenoot, de politieke reclamediarree stante pede naar de papiermand verwezen en vervolgens naar de wassende stapel “oud” (bij manier van spreken, dan) papier. Ten huize Pei, blijft het gele, oranje, rode, blauwe, blauw-olijfgroene en bruine verkiezingsdrukwerk op tafel liggen… als referentiemateriaal of discussiemunitie voor later.

Winst en verlies, gejuich en schaamrood zullen morgenavond (eigenlijk al deze avond) alom opduiken. Echter, geen nood, er valt, geachte hamster in de politiek roulette, niets te verliezen: als ik de advertentiebuikloop als het orakel van Delfi analyseer dan start Nevele en omliggende landouwen op 1/1/2013 met een ploeg die eensgezind windmolens plant, groene energie omarmt, Hansbeke van een schattig ringweggetje voorziet, fiets- en voetpaden installeert, opwaardeert, beveiligt en “behaagt”, betaalbare woningen uit de grond doet rijzen, alle boeven en gespuis meteen filmt, de gezelligheid (weer) invoert en efficiënt, open en gemakkelijk met de burger communiceert. Alle partijen dragen het bovenstaande in hun vaandel en dus ga ik – naïeveling – ervanuit dat we op 1/1/2013 een vliegende gemeenteraadsstart zullen beleven met alle items die over de partijgrenzen heen zullen worden verwezenlijkt.

Daarom wens ik een ieder die zich politiek bloot geeft en te kiezen stelt dat zij/hij bereike wat zij/hij beoogde. De blauwen “doen het”, de oranjen begrijpen iedereen, de bruinen houden het veilig, de gelen veranderen de kracht, de rode schoentjes zijn niet door stilstand te stoppen en blauwolijfgroenen kiezen beter.

Alea iacta est… rien ne va plus! Succes!

Groeten

Daan Pei

Merendree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>